Kladdiga chokladmuffins

Receptet på dessa läckra muffins hittade jag i tidningen Mitt Kök – nr 20 2011. Jag ville bara ha enkla kladdiga muffins så jag skippade toppingen som de hade i tidningen.

ca 20 muffins

200g smör
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar, använd muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tag ut ur ugnen och låt dem kallna helt innan du dekorerar dem.

Detta inlägg publicerades i Bakverk, Choklad, Cupcakes. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar