Swiss Meringue Smörkräm

Den här smörkrämen tar lite längre tid, men den blir otroligt fluffig och krämig. Mycket god!

Swiss Meringue Smörkräm

5 äggvitor
300g fint socker (Jag brukar mortla vanligt socker och det blir väldigt bra)
440g osaltat smör
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
ev. hushållsfärg och smak

Vispa äggvitor och socker fluffigt i en värmetålig skål. Ställ skålen över sjudande vattenbad, utan att skålen nuddar vattnet. Vispa tills allt socker har löst sig, ca 2-3 minuter.
Tag bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills den är mjuk och fluffig. Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa på medel hastighet tills det är väl blandat. Oroa dig inte om det ser ut att skära sig, bara fortsätt vispa så jämnar det till sig igen.
Ha i vanilj, salt och färg/smak och vispa samman till en jämn smet.
Sedan är det bara till att bre/spritsa på smörkrämen på vad det nu är du ska ha det till 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Frostings. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s