Kryddkanderade nötter

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/559/28752456/files/2014/12/img_6506.jpg

Ett väldigt gott snacks som man givetvis kan göra precis när som helst under året, men av någon anledning så blir det alltid på julen man gör det här. Precis som allt annat ”jul”godis. Man kan väl äta knäck på sommaren också egentligen…

Jaja hur man än vill göra och när man än vill göra dessa smaskiga nötterna, så behöver man såklart receptet… och här kommer det!

Kryddkanderade Nötter

200g blandade nötter
1 tsk hel kardemumma
1 stjärnanis
1 tsk malen kanel
1/2 dl vatten
2 dl florsocker

Rosta nötterna i en torr, medelvarm stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem åt sidan.
Mal kardemumma och stjärnanis i en mortel och blanda med malen kanel.
Koka upp vatten, florsocker och kryddmixen i stekpannan. Lägg ner nötterna och rör runt med en träslev tills vätskan kokat in och stelnar kring nötterna. Det är viktigt att röra ordentligt hela tiden. Skaka stekpannan så att nötterna täcks i sockerblandningen. Häll nötterna på en tallrik och låt svalna.

Receptet har jag hittat i tidningen – Lantliv nr 4 2010
Annonser
Det här inlägget postades i Jul, nötigt, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s