Saffransbullar med Mandelmassa

IMG_6327

Då var det jul igen! Hemskt rent vad tiden går fort… Helt galet fort. Det har varit ett händelserikt år minst sagt. Det största som hänt är att vi har fått ett litet tillskott till familjen, denna gången en liten tomtenisse ; ) Skönt att ha en stor familj som kan hjälpa till att tömma kakburkarna här hemma hehe.

Igår bakade jag och de två stora töserna dessa smarriga bullarna. Varken Jennifer eller Evelina gillar mandelmassa så de var en aning skeptiska när jag berättade att vi skulle ha det i, men efter att de fått smaka på fyllningen så var de frälsta.

IMG_6331

Jennifer visar stolt upp deras fina bullar. Duktiga barn man har : )

Saffransbullar med Mandelmassa

ca 50 st

75g färsk jäst
150g smör
5 dl mjölk
2 pkt saffran
1 1/2 dl socker
En nypa salt
ca 16 dl mjöl

Fyllning:
200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
200 g mandelmassa
1 tsk malen kardemumma

1 ägg
Pärlsocker
Flagad mandel

Smula jästen i en bunken. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm försiktigt till 37 grader, fingervarmt. Häll över jästen och rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt socker, saffran, salt och mjöl. Knåda degen smidig. Ca 10 minuter för hand, i köksassistenten går det betydligt snabbare. Låt jäsa i 50 minuter.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Receptet på fyllningen kommer ifrån Arla.
Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Bröd & Bullar, Jul, nötigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s