Rischoklad

20131222-193548.jpg

Rischoklad är så rysligt enkelt att göra att det är lite skrämmande att folk går och köper det… och det blir mycket godare när man gör det själv. Plus att man får vansinnigt mycket mer för pengarna när man gör det hemma.
Vi testade att göra rischoklad med vit, ljus och mörk choklad. Jag gillade den mörka bäst, men det är väl helt enkelt för att jag föredrar mörk choklad.

Anna hade köpt med sig Marabou-Bakchoklad (som tydligen ska passa till all sorts bakning). Anna smälte chokladen och blandade i rispuffar. Sedan väntade vi med spänning på att det skulle stelna… och väntade… och väntade… Inte förrän dagen efter hade det stelnat!!?? Hallå? Vad är det för konstig choklad? Aldrig tidigare har jag varit med om något liknande. Skandal skulle jag vilja säga! Dessutom så var den inte speciellt god. Så den köper vi aldrig igen!

Sån tur var så hade vi en massa annan choklad också ; )

20131222-193650.jpg

Rischoklad

200g choklad
Rispuffar

Hacka chokladen och smält den sedan över vattenbad.
Rör ner precis så mycket puffar som du tycker är lagom. Vill man ha mycket chokladsmak, mindre puffar. Vill man ha lite chokladsmak, mycket puffar.
Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt/bricka och bred ut. Låt stelna.

Sedan var det klart!

Annonser
Det här inlägget postades i Choklad, Jul, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s