Cream Cheese Mints

20131218-175817.jpg

I måndags var fina Anna här och baka lite julgodis. Det blev knäck och dessa små sötnosarna. I morgon kommer hon igen och bakar lite till. Då ska det bland annat bli fransk nougat, mozartkulor, rischoklad och en massa massa annat gott.

20131218-175908.jpg

Det blev galet många små mintknappar. Ca 400!! Så man kan absolut halvera receptet om man vill.

20131218-175650.jpg

Perfekt att ge bort som en lite gåva när man går på besök hos familjer och vänner nu i jul.
Man kan hitta små söta burkar nästan precis var som helst nu för tiden. Så väl på Ica som på Åhlens. Jag hittade dessa på Lagerhaus igår när jag var och shoppade julklappar.

20131218-175718.jpg

Cream Cheese Mints

ca 400 st

200g philadelphia ost, rumstempererad
1 1/2 tsk pepparmyntsarom
5 cups florsocker ev. mer
Några droppar hushållsfärg

Vispa osten och pepparmyntsarom till en slet smet. Smaka av och tillsätt ev. mer om man vill det.
Vispa sedan ned siktat florsocker, 2-3 dl i taget.
Tillsätt valfri färg. Önskas olika färger så dela upp smeten i olika bunkar och färga.
Flyter smeten ut när allt florsocker är i så tillsätt lite till, men bara lite lite i taget eftersom det snabbt kan bli för mycket.
Fyll sedan en spritspåse (med en stjärntyll) med smet och spritsa ut små stjärnor/granar på bakplåtspapper. Låt dem stelna i rumstemperatur ett par timmar och förvara dem i en lufttät burk i kylen.

De håller i ca 1 månad i kylen och upp till 4 månader i frysen.

Annonser
Det här inlägget postades i Jul, Presenter, Pyssel, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s