Peanut Butter Chocolate Chip Biscotti

IMG_1399 - version 2

Här är ytterligare ett recept på biscotti. Gjorde dessa för snart två veckor sedan en dag som den igår… och idag hehe. De flesta dagarna ser ut ungefär som idag, molnigt, grått, kallt och blött. Jag var sjukt sugen på varm choklad och hade varit det i ett par dagar och när jag tillslut bestämde mig för att ”idag ska jag ha varm choklad” så tyckte jag att det kunde passa bra med en kaka (eller två) till det. Så då blev det en sats biscotti.

Jag hade länge varit sugen på att testa detta receptet så jag blev lite sur när jag tillslut ställde mig och drog fram alla ingredienserna och såg att det bara var en ynka matsked kvar i jordnötssmörsburken. ARGH!! Jag verkligen avskyr när man bara lämnar lite lite kvar i botten eller på sidorna i saker utan att säga till att ”nu är bla-bla nästan slut”.
Jaja tänkte jag, det får väl räcka med en matsked jordnötssmör istället för 1 1/4 dl… lite skillnad får jag ju säga men men. Och vet ni vad, det blev hur goda som helst med bara det lilla i så i fortsättningen kommer jag enbart att ha en matsked i. Vill inte prova med 1 1/4 nu, för tänk om det blir för mycket hehe. Egentligen skulle man ha i rostade jordnötter med, men det ville jag inte. Dessutom så hade jag inga hemma.

De blev riktigt riktigt goda. Speciellt när man tog en tugga och fick med en stor bit choklad. Mums! Så se till att gå ut i köket och baka lite. Ni kommer inte att ångra er… eller kanske när ni tittar ner i kakburken 5 minuter efter att ni tagit första kakan och inser att de redan är slut ; )

IMG_1414

Peanut Butter Chocolate Chip Biscotti

140g smör eller margarin, smält och avsvalnat
1 1/2 cups mjöl
2 3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg, rumstmpererade
1 1/4 cup socker
2 tsk vaniljextrakt
1 msk (ev. 1/2 cup) jordnötssmör, rumstempererat
1 1/4 cups hackad mörk choklad
ev. 1 1/4 cups rostade jordnötter

Smält smöret och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst i en annan bunke. Tillsätt smöret sakta och även vaniljextrakt. Blanda sedan ned jordnötssmöret.
Tillsätt mjölblandningen i två omgångar medans du vispar på låg hastighet. Vänd ned hackad choklad och ev. jordnötter.
Dela degen i 2 – 3 bitar och rulla ut till längder (fukta händerna när du tar i degen, annars klibbar den fast). Lägg dem på en bakpapperskläddplåt.
Grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter. Stäng av värmen och tag ut skorporna ur ugnen och låt dem svalna lite på plåten innan du skär dem i ca 2 cm snedda bitar. Ställ in plåten med skorporna i ugnen igen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Receptet är ifrån Food Network
Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Choklad, Kakor, nötigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s