Banana & Nutella Ice Cream

IMG_8767 kopiaSå idag kände jag för lite glass. För att vara mer exakt så kände jag för chokladglass, men när jag öppnade frysen så fanns det ingen chokladglass. Alla andra möjliga sorter, men ingen lalaglass. Stackars mig!

Och vad gör man då om man inte har glass? Jo, man gör egen såklart! Och enklare än så här blir det nog inte… Dessutom är den här glassen bra för dig. Hur ofta är glass bra för en? De innehåller ju alltid en massa fett och mindre nyttiga grejer.
Skönt att kunna äta glass med gott samvete.

IMG_8768Nyfiken?!

Tänkte väl det! Det ända du behöver är ett par lagom mogna bananer. Det är allt. Om man vill ha smak så kan man ha i tex lite frysta bär, kakao, nutella, jordnötsmör. Det är gott med bara banansmaken också.

Detta är första gången jag gör detta, men det lär göras fler gånger. Helt klart! Det är ju så lätt hänt att bananerna ligger och blir mogna här hemma trots att det äts frukt varje dag. Men av någon anledning så ligger det alltid kvar ett par bananer som ingen vill ha.
Ofta blir det smoothie av dem, men det vill man inte ha varje dag så… Men nu på senaste tiden så har vi börjat att skala och skiva mogna bananer och lägga in i frysen. Och vid sådana här tillfällen så är det riktigt bra att ha frysta skivade bananer hemma.

IMG_8777Banana & Nutella Ice Cream

4 lagom mogna bananer
3 msk nutella

Skala och skiva bananerna, i ca 5 mm stora skivor. Lägg in dem i frysen och frys i minst 1 timme.
Tag ut ur frysen och kör dem i en matberedare. Det tar ett litet tag innan man får den rätta krämiga konsistensen och man får stoppa emellanåt och skrapa ner från sidorna. När bananerna har blivit till en mjuk och härlig kräm så tillsätter man nutellan och kör ett par varv till.
Ät direkt eller häll i en burk och frys in.

Annonser
Det här inlägget postades i Banan, Choklad, Glass. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Banana & Nutella Ice Cream

  1. ADARAS skriver:

    Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! 🙂
    http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

  2. sara skriver:

    Hej Rebecka, jag skulle gärna vilja beställa en student tårta från dig!:) hur kan man kontakta dig? annars så kan du mejla mig på s.aladellie@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s