Pavlova

IMG_8671 kopiaI söndags firade vi M lite i förskott. Vi åt hemmagjord landgång och Pavlova.
Pavlova är så fruktansvärt gott och man kan ha i princip vad som helst på. Vi körde på grädde (såklart) och två av födelsedagsgrisens favorit bär, jordgubb och blåbär.

Tyvärr var det mulet och tråkigt väder så vi fick sitta inne, men lite ute ändå. Vi satt i uterummet och det var faktiskt ganska mysigt det med.
Bilden blev lite sådär suddig och mörk också på grund av det och eftersom pavlovan bör serveras nygjord så hanns det inte med att göra någon ”avancerad” fotografering så detta fick duga i all hast =P Man ser vad det ska föreställa i alla fall… hoppas jag hehe.

Pavlova

2 bottnar á 20 cm

8 äggvitor
2 cups socker

Dekoration:

Bär eller frukt efter smak
ca 5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 220 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan ner sockret lite i taget, ca 1 msk, tills marängen har blivit riktigt fast och fin.
Bred ut marängen på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut två cirklar. Tänk på att marängen blir en aning större när den gräddas så gör dem något mindre än 20 cm i diameter, ca 18-19 cm.
Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 120 grader. Grädda längst ner i ugnen i 90 minuter. Stäng sedan av ugnen, men låt marängerna stå kvar i ugnen tills den har svalnat.
Tag sedan ut dem, vispa grädden och dela bären. Placera en marängbotten på ett fat och börja med att dekorera med grädde, sedan bären. Bli inte helt förkrossad om marängen ”kollapsar”, det är inte jätteovanligt eftersom det blir mycket tyngd och marängen är ihålig till viss del. Sedan lägger du på nästa botten och dekorerar med resterande grädde och bär.
Servera direkt och försök att inte äta allt på en gång… nästan omöjligt hehe.

Receptet är ifrån tanyazouev
Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Blåbär/Tranbär/Vinbär, Födelsedag, Jordgubb/Fläder, Livet, Maräng, Tårta. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s