Pink & Green Popcorn

IMG_8640 - version 3Här kommer en liten kvällspost. Har inte tid att lägga upp imorgon för då ska vi ha Eurovision Song Contest-dag hela dagen. Först så ska vi in till Malmö och titta på genrepet, sedan så ska vi hem och se på det en gång till… fast på tv =P Så det blir ESC heeela dagen lång.

Så då tycker jag att det kan behövas lite festligt snacks. Det blev karamellpopcorn. Väldigt enkelt att göra, men det kräver lite tid till att torka. Så jag föreslår att om man vill göra detta så bör man göra det kvällen innan och låta det ligga och torka över natten.

De håller bra, upp till två veckor, men de äts säkerligen upp innan det. Speciellt om det finns gottegrisar i hushållet.

Man kan ta precis vilken färg man vill till karamellblandningen. Till halloween kan man tex göra svarta och oranga, till julen kan man göra gröna och röda. Ja precis vad man känner för.

Jag läste dessutom att det funkade att byta ut mjölken mot vatten och att det blev bra ändå. Ifall man är laktosintolerant så kan det vara en ide… eller om man har slut på mjölken.
Jag tror dessutom att det funkar bra med att ha i vit sirap istället för glykos om man inte har det hemma. Man kan ju prova. Jag provar nog det nästa gång. Sirap finns i så pass mycket större förpackning, är billigare och man har det hemma oftare.

Pink & Green Popcorn

12 cups poppade popcorn (ca två påsar micro-popcorn om man använder det)
2 cups socker
3/4 cup mjölk
2 msk glykos
1 tsk vanilj
Några droppar karamellfärg

Poppa popcornen antingen i micro eller på spisen. Häll dem i en en stor skål och ställ åt sidan.
Häll socker, mjölk och glykos i en kastrull. Koka tills smeten når 110 grader eller tills det klarar kultestet. Rör om med jämna mellanrum.
När det har nått 110 grader så tag bort kastrullen från värmen och rör ner vanilj och karamellfärg. Låt blandningen stå lite innan du häller det över popcornet, ca 2 minuter. Rör om och häll sedan det över popcornet. Blanda ordentligt så att alla täcks ordentligt.
Häll ut popcornen på bakplåtspapper för att torka. Försöka att sprida ut dem så mycket som möjligt så torkar de snabbare.

Receptet är ifrån Cravingsofalunatic, med vissa ändringar

Förvara dem i en lufttät burk.

Annonser
Det här inlägget postades i Festligheter, Livet, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pink & Green Popcorn

  1. Yours turned out beautifully. I just love the presentation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s