CowGirl Cookies and Raspberry Lemonade

20130507-214752.jpg

Igår var det sjukt varmt ute och flickorna hade varit på mig ett par dagar om att de ville stå och sälja saft och kakor till bland annat grannarna, så då passade det bra tyckte jag. Medans flickorna var i skolan så ställde jag mig i köket och kokade saft och bakade kakor till dem. Tanken var egentligen att de skulle få baka dem själv och ha sin lilla försäljning idag (onsdag) eftersom de är lediga från skolan nu, men så sa de på nyheterna att det skulle regna och åska så då fick det bli en dag tidigare.

Och oj vad glada de blev när de kom hem från skolan. De sprang direkt bort till grannflickan de brukar leka med och drog ut henne i värmen med. Sedan började de planera en massa, vart de skulle stå, Hur sakerna skulle stå på bordet och vad de skulle ha för olika saker med sig ut.

Försäljningen gick så bra och de tyckte att det var så himla kul att de ville göra det varje dag, men det kan bli lite mycket tycker jag så de får nöja sig med att kanske göra det en gång i veckan istället.

20130507-214632.jpg

Raspberry Lemonade

ca 1 1/2 liter saft

4 cups kallt vatten
1 cup vatten att koka
3/4 cup socker
1 cup hallon
1 cup citron juice, ca 3 stora citroner
1 skivad citron

Ställ 4 cups kallt vatten i kylen så det håller sig riktigt kallt.
Koka upp 1 cup vatten och socker. Sänk värmen och låt det sjuda tills sockret har lösts upp helt. Tag av från värmen och tillsätt hallonen.

Vill man ha en kraftigare smak och färg på saften så krossa hallonen, men tänk på att sila socker-och hallonblandningen innan det blandas med resten av ingredienserna. Så man blir av med kärnorna.

… om man inte vill det så bara låt hallonen ligga i sockervattnet tills det har kallnat helt.

Dela och pressa saften ur citronerna. Sila bort kärnorna och fruktköttet.
Blanda sedan det kalla vattnet, citronsaften och socker-och hallonblandningen i en stor bringade. Servera med is och citronskivor.

20130507-214610.jpg

CowGirl Cookies

ca 30

1 1/3 cup mjöl
1 stk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 cup havregryn
½ cup farinsocker
½ cup socker
1 tsk vaniljsocker
1/3 – ½ cup hackade pekannötter     (denna gången skippade jag detta)
3/4 cup chokladknappar
3/4 cup m&m     (denna gången skippade jag detta)
1 ägg
175g osaltar smör, rumstempererat

Sätt ugnen på 175 grader.
Häll i alla de torra ingredienserna, nötter, choklad och m&m i en bunke och rör om så det blandas väl. Tillsätt sedan smör, ägg och knåda ihop till en deg.
Rulla små bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att kakorna blir platta i ugnen och behöver gott om plats på sidorna så lägg dem inte för tätt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, beroende på storlek och ugn. Låt svalna på galler.

Ät!

Receptet kommer ifrån Bakerella.

20130507-215841.jpg

Så här söta var tjejerna igår. Man förstår att det gick bra för dem! Jag får kanske göra ett riktigt Lemonade Stand till dem om de nu ska göra detta flera gånger i sommar… Ja det ska jag nog allt.

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Choklad, Citron, Hallon, Kakor, Livet, Sylt/Marmelad/Saft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s