Rostade Pumpa Kärnor

Nu är det höst och snart dags för halloween. Här hemma ska det fixas och donas en massa. Äldsta flickan ska ha Halloweenfest.

Och idag har vi varit ute på vårt favorit ställe och köpt hem ett flertal pumpor. Stora och små, runda och krokiga, ätliga och oätliga… ja helt enkelt pumpor i alla dess slag. Dessa ska vi karva i nästa vecka och ställa ut och en del ska vi bara ha här inne. Det ska bli så himla roligt! Förra året karvade vi ur två pmpor och de blev jättebra. De var dessutom mina första pumpor 🙂

 

Första…

 

… Andra!

Vi rostade pumpakärnorna från dem och de blev jättegoda. Vi gjorde en hel del annat av ”köttet”, men mer om det i ett annat inlägg.

Gör så här:
Börja med att pilla ut alla de små kärnorna från urgröpet. Tvätta av dem ordentligt och låt dem sedan rinna av lite. Sätt ugnen på 175 grader.
Sedan blandar du ca 1 msk olja och 2 tsk salt i en skål som du sedan häller ner fröna i. Blanda runt så att alla frön får lite på sig. Sprid sedan ut dem på en ungstålig plåt. Salta lite till om du vill det, Jag gjorde det 🙂
Ställ sedan in dem i ugnen i ca 25 minuter. Tag ut plåten ungefär var 5 minut och fös runt fröna lite. Så att de rostas jämnt. Smaka gärna också så du märker om de är tillräckligt salta och om de är torra. När de är helt torra och frasiga så är de klara. Mycket enkelt och gott.

Detta kan man såklart variera hur mycket som helst. Du kan använda i princip vilken krydda du vill. Till och med med socker och kanel 🙂 plus lite olja så att det fastnar såklart.

Annonser
Det här inlägget postades i Halloween, nötigt, Pumpa, Pyssel, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s