Rulltårta

Det är så otroligt enkelt och gott. Dessutom så kan man variera fyllningarna i det oändliga. Jag valde dock att göra det väldigt enkelt och använde vanlig drottningsylt i min.

Jag tänker alltid på min pappa när jag gör en rulltårta. När jag var liten så tyckte jag att min pappa var den bästa på att baka sådana, ja det och potatismos =)

Receptet på bottnen hittade jag på, recepten.se

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk (jag använde grädde)

Sätt ungnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa sedan ner mjölet försiktigt. Vänd i grädden/mjölken.
Häll och bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.Håll koll så att den inte blir bränd.
Stjälp upp bottnen på sockrat bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan gräddats på. Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan du skär i den.

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Sylt/Marmelad/Saft, Tårta. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s