Chokladbröd

Detta är väl gott om nåt!? Jag gjorde dem i torsdags och de var slut söndags hehe.

Receptet kommer ifrån boken – Kaffekalas

ca 70 stycken

250g smör
3 dl florsocker
5 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman smör och florsocker.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ihop smör och mjölblandningen till en smidig deg. Dela degen i sex bitar. Forma bitarna till rullar.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
Pensla rullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda rullarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär dem när de fortfarande är varma i ca 2 cm breda, lite sneda bitar. Låt kallna på galler.

Annonser
Det här inlägget postades i Choklad, Kakor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s