Knäck

Och så var det knäcken vi gjorde. Den blev helt perfekt 🙂 Jag ska lätt göra en sats till innan jul. Det är ju så galet enkelt att göra!

Receptet är från tidningen Mitt Kök – nr 31 2011

Ca 70 små knäck

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker

Koka upp grädde, sirap och socker i en vid, tjockbottnad kastrull. Sänk till medelvärme när semten har kokat upp, och låt sjuda på medelvärme tills knäcken har nått 122 grader eller håller för starkt kulprov.
Rör om i smeten då och då och placera under tiden knäckformar på en bricka. Drag kastrullen från värmen.
Klicka ut knäcken i formarna, snabbt, och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp, men tänk på att ta fram dem ett tag innan de ska ätas. Annars är de stenhårda.

Annonser
Det här inlägget postades i Jul. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Knäck

  1. Kylle skriver:

    Jag gör mina i micron, enkelt som en plätt
    rör samman ½dl vispgrädde med 1 dl socker och 1 dl ljus sirap i en ugnsform med ganska
    höga kanter,( skall tåla mycket värme) Kör det i micron på full effekt i 6 min, gör ett kulprov i ett glas med kallt vatten, sen häller upp det i knäckformar som placerats på en bricka.
    OBS blir inte så många som dina Rebecka, men säkert lika goda.

  2. Ping: Chokladkola | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s