Choklad Fudge

I onsdags kom fina Anna hit igen och bakade med mig. Fast ja, baka gjorde vi egentligen inte för vi kokade en massa istället 🙂

Vi kokade jätte smaskig knäck, god choklad fudge och så testade vi att göra mintkyssar, men de blev lite för tjocka.

Jag kom på en sak jag måste testa nästa gång jag kokar knäck. Dumle klubbor 🙂 Hur gott är inte det?! Det kanske inte smakar likadant, men det kommer hur som helst bli snuskigt gott.

Receptet är från Vinterns Söta

50g smör
3 msk kakao
5 dl socker
2 dl mjölk
100g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
2 msk ljus sirap

Klä en avlång form med bakplåtspapper. Förbered ett kallt vattenbad genom att fylla diskhon eller en stor skål med kallt vatten. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp över låg värme under omrörning tills allt socker har lösts upp.
Öka värmen något och låt blandningen koka till 113 grader. Ta direkt bort kastrullen från värmen och doppa ner den i vattenbadet i ca 5 sekunder för att kokningen ska avstanna. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49 grader.
Vispa fudgen kraftigt tills den börjar förlora sin glans, ca 10 minuter. Tryck med oljade fingrar ner fudgen jämnt i formen. Ställ in den i kylen tills den stelnar och skär den sedan i små rutor.

Annonser
Det här inlägget postades i Choklad, Jul, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Choklad Fudge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s