Kakao Brownies

I onsdags började jag på mitt nya jobb och självklart var jag tvungen att baka till dem 🙂 och eftersom typ alla älskar choklad så tyckte jag att Brownies passade bra. Dessutom så går det ganska fort att göra.

16 st brownies

150g osaltat smör
1 1/4 cup socker
3/4 cup + 2 msk kakao
1/4 tsk salt
½ tsk vaniljessense
2 stora ägg
½ cup mjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Pensla pappert med lite smält smör.
Blanda smör, socker, kakao och salt i en värmetålig skål och ställ den över sjudande vatten. Rör med jämna mellanrum tills smöret är smält och allt sammans har blivit till en något grynig smet. Tag bort kastrullen från vattnet och ställ den åt sidan tills smeten har svalnat något.
Blanda i vaniljen med en träslev. Tillsätt äggen, ett i taget. När smeten är jämn och fin och en aning glansig så tillsätt siktat mjöl. Blanda väl.
Häll upp smeten i den klädda formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan kallna helt i formen på ett galler. Ställ sedan in den i frysen i ca 15 minuter innan du skär upp den. Det blir lättare att få jämna och fina kanter på så vis 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Choklad, Kakor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s