Kanelrutor

img_4345_161681200

I fredags så köpte jag två nya böcker på rean på Maxi. Baka – Steg för steg för billiga 39.90:- och Årets Smaker i glas och burk för bara 29.90:- 😀 Det var ren tur att jag inte köpte Baka-boken tidigare i veckan när jag var på Lagerhaus för då hade jag fått betala 79:- för den… tror jag att det var i alla fall. Oftast så har jag den oturen att jag köper en dyrare variant av saker och hittar det billigare några dagar senare, men inte denna gången 🙂
Och boken har så fina bilder och det finns en massa härliga recept i den att man inte kan låta bli att baka när man tittar i den.
Jag valde att göra dessa mumsiga kanelrutor i lördags. De blev jättegoda 🙂

Kanelrutor

16 bitar

225g smör, rumstempererat
225g socker
3 lätt vispade ägg
225g extra fint mjöl
½ tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
1½ dl crème fraiche
55g solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kvadratisk form (23 cm). Klä den sedan med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsägg äggen ett i taget, rör om kraftigt mellan varven.
Sikta ner mjöl, bikarbonat och kanel i smeten och vänd ihop. Rör ner crème fraichen och solrosfröna och blanda till en jämn smet. Skeda upp i formen och släta till ytan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Lossa kanterna och lägg upp kakan på galler för att kallna.
När kakan hal kallnat så skär upp den i bitar. Smaka och njut 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Brownies/Rutor, Kakor, nötigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s