Krämig Pasta med Gorgonzola

267643_10150239462090248_593210247_7938736_3693858_n_157490884

Bilden har jag lånat från hennes facebook.

I torsdags så var jag hemma hos en vän på middag. Vi åt och drack gott… som vanligt 😉 och senare på kvällen tog vi fram TP och åt lite glass till efterrätt. En väldigt trevlig kväll. Synd bara att man skulle upp och jobba på morgonen.

Krämig Pasta med Gorgonzola

4 portioner tagliatelle
1 stor gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, hackad
smör till stekning
70g färsk och sköljd bladspenat
150g tärnad gorgonzola
1 dl cremé fraiche
1½ dl hackade valnötter

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och skiva löken och vitlöken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken mjuk.
Tillsätt bladspenaten och stek ytterligare några minuter.
Blanda den kokta pastan, lökfräset, creme fraiche och gorgonzola och värm någon minut.
Salta och peppra och servera med valnötter och ett glas vin eller två 😉

Receptet hade hon hittat på receptcentralen – men hon ändrade lite.
Annonser
Det här inlägget postades i Livet, Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s