Gifflar med Nutella

img_3836_156068127

Av degen som blev över från bullarna med jordgubbssylt, bakade jag gifflar. Dem fyllde jag med en klick nutella 🙂 Jätte smaskigt verligen!
Gifflar kan man variera helt efter vad man tycker om och det tycker jag är jättebra.

Jag kavlade ut degen till en avlång rektangel och skar ut små trekanter. Storleken kan man variera efter eget tycke (mina blev ca 10 cm när de var klara).
Sedan så lägger man en klicka nutella, sylt, mandermassa etc. på den nedre tjocka delen av degbiten. Sedan så är det bara till att rulla ihopa dem och böja dem lite grann i kanterna.
Låt gifflarna ligga och jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla dem med lite uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Nästa gång jag gör sådana här så ska jag ta lite bilder under tiden så ni kan se hur jag gör dem 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Bröd & Bullar, Choklad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s