Bullar med Frön och Creme Fraiche

img_3892_156224675

Om man vill ha nybakta bullar på morgonen, men inte har tid med att stå och vänta på jäsningen så är detta ett bra recept. Här gör du degen på kvällen och låter bullarna jäsa i kylen över natten och sen är det bara till att slänga in i ugnen när man stiger upp så får hela hushållet nygräddade bullar till frukost 🙂
Jättegoda är dem också!

img_3891_156226281

Det blir väldigt gott med hemmagjord färskost på 🙂

Bullar med Frön och Creme Fraiche

50g jäst
5 dl kallt vatten
250g creme fraiche
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
ca 1 msk honung
1 tsk salt
3 dl rågmjöl
ca 10 dl mjöl, 600g

ägg till pensling och frön till garnering

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, creme fraiche, linfrön, solrosfrön, honung och salt. Rör ner rågmjöl och mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen kraftigt i ca 10 minuter. Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Vik ihop den 2-3 gånger, knåda inte. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar. Täck med bakdukar och ställ dem i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader. Tag plåtarn aur kylen och låt dem stå i rumstemperatur tills ugnen är varm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Ställ plåten (en i taget) mitt i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda i ca 15 minuter, tills bullarna låter ihåliga när du knackar dem på undersidan. Låt svalna något på galler innan servering.

Annonser
Det här inlägget postades i Bröd & Bullar, Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s