Färskost Med Gräslök

img_3832k_155998678

Jag har gjort egen färskost 🙂
Otroligt enkelt och väldigt gott! Billigare vet jag inte om det blev, men helt klart värt det. Det mesta smakar bättre när man gjort det själv. Ett klart plus är att man kan blanda ner precis vilka kryddor och örter som helst 🙂

Färskost Med Gräslök

8 dl naturell yoghurt
5 dl gräddfil
½ dl finhackade örter
1 tsk örtsalt
2 krm nymald svartpeppar

Värm försiktigt yoghurt och gräddfil till ca 45 grader så att blandningen skär sig. Rör om under tiden.
Häll upp blandningen i en silduk eller i en ren kökshandduk och låt rinna av 4-5 timmar.
Rör ner örterna i osten. Smaka av med örtsalt och peppar. Lägg osten i en burk och förvara den i kylen till servering.

Receptet är ifrån tidningen Allt om Mat – Grillspecial 2011.
Annonser
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Färskost Med Gräslök

  1. Ping: Bullar med Frön och Creme Fraiche | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s