Lemon Sugar Cookies

img_3378_151105444

Härom dagen gjorde jag och flickorna ett par sockerkakor som vi sedan dekorerade som små citronskivor med kristyr. I den vita kristyren glömde jag att ha i ättika så den blev inte riktigt så vit som jag ville, men de var goda ändå 🙂 dock så kan jag inte äta mer än en då de blir otroligt söta, men nog finns det andra som kan äta fler 😉
Nästa gång så ska jag lägga ner lite mer tid på dem, hade faktiskt lite bråttom när dessa dekorerades.

Lemon Sugar Cookies

3 cups mjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
smör, rumstempererat
1 cup socker
1 stort ägg
1/4 tsk citronjuice

Blanda mjöl, salt, bakpulver och vanilj i en bunke och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en annan bunke. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölblandningen, lite i taget. Blanda till en jämn och fin deg. Ha i citronjuice. Knåda degen jämn igen.
Packa in degen i plasfolie och lägg den i kylen i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Kyl i ytterligare 15 minuter. Tryck/skär ut önskade former. Tag bort överflödig deg och kyl i ytterligare 15 minuter. Grädda i 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna på bakgaller.
Dekorera ev. med kristyr.

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Citron, Kakor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s