Persikosaft

img_3759_154498764

Jag har länge velat göra egen flädersaft, men lyckas aldrig plocka några innan de hinner vissnar och trodde inte att jag skulle få gjort det i år heller så… ja vad gör man när alla andra kokar flädersaft?! Jo, man gör något annat 🙂 och jag valde att göra persikosaft för det har jag inte sett hos någon annan. Jag hittade faktiskt inte några svenska recept på det så jag fick ta ett engelskt recept.
Mycket gott blev det… tror faktiskt att jag ska gå ut och göra en sats till ikväll. Har nämligen ett par persikor som håller på att bli dåliga… eller ska man kanske ta och göra en paj?! Ja det får jag fundera på ett litet slag 🙂
Igår så var jag, en vän och yngsta dottern faktiskt ute på fläderjakt. Lite ute i sista sekunden, men vi fick ihopa en hel del klasar ändå och nu har jag ett par satser saft och annat igång ute i köket.

Persikosaft

3 persikor, skalade och skurna i mindre bitar
1 cup socker
4 cups vatten
3/4 citronsaft

Ha ner persikorna, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud sedan tills allt socker har lösts upp, ca 10 minuter. Låt blandningen svalna.
Häll sedan ut blandningen i en sil och pressa ut så mycket saft från persikorna som möjligt. Rör i citronsaften. Förvara saften i kylen.

Annonser
Det här inlägget postades i Sylt/Marmelad/Saft. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Persikosaft

  1. Ping: Persiko & Hallon isglass | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s