Pavlova

img_3608_edited-1_154264462

Här är pavlovan som jag gjorde till igår (midsommar). Tanken var att det skulle vara mer bär på men en del av dem hade hunnit bli dåliga så då fick det helt enkelt räcka med de jag hade kvar, och så tog vi lite ananas också för att fylla ut. Det blev hur gott som helst 🙂

Pavlova

3 äggvitor
1 krm ättiksprit, 12%
2 dl socker

Till garnering:

4 dl vispgrädde
frukt eller/och bär

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt ättikan och sockret, lite i taget. Vispa tills det har blivit en fin marängsmet, du ska kunna vända skålen upp och ner… testa att vända den över huvudet 😉
Häll ut smeten, på en bakpappersklädd plåt, i en cirkel, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 1½ timme. Tag ut och låt den kallna helt innan du dekorerar den med vispad grädde och frukt/bär.

Annonser
Det här inlägget postades i Ananas, Bakverk, Blåbär/Tranbär/Vinbär, Hallon, Maräng. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s