Rabarbermarmelad

img_35799_153662447

Hade lite rabarber som bara låg och väntade på att användas häromdagen, de blev lite bortglömda på grund av alla tårtor, så jag gjorde lite marmelad när jag fick en liten stund över. Det är är såå sjukt gott alltså! Jag är inte ensam om att känna för att äta upp all marmelad direkt ur burken… men så kan man ju inte göra 😉 hehe.
Ja som jag brukar säga, marmelad på nygräddade scones är underbart gott… faktiskt något av det godaste som finns i frukostväg… hotellfrukost är nog det bästa 🙂 men det kan man ju inte få var dag så då får det bli scones med marmelad.
Receptet har jag hittat i tidningen Gourmet nr 6 2011. Underbar tidning!

Rabarbermarmelad

250g rabarber
2 dl socker (175g)
1 citron, saften

Skala och dela rabarbenstjälkarna i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt socker och citronsaft. Hetta upp och sjud i 15 minuter.
När marmeladen har en temperatur på 102 grader är den klar. Fyll marmeladen på varma burkar och förslut med lock.
Låt svalna och förvara sedan i kylen.

Annonser
Det här inlägget postades i Rabarber, Sylt/Marmelad/Saft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s