Citronpaj

img_3329_149821185

Detta är en väldigt enkel och god paj det här.
Inte fullt så stark citronsmak som i citronpajen med maräng som jag brukar göra, men mycket mycket god ändå.
Man har i en hel citron, ja en hel med skalet, det vita och fruktköttet.
Jag har inte möjlighet att lägga in receptet på pajbotten just nu eftersom jag inte är hemma, men jag ska försöka få in det senare idag eller kanske imorgon 🙂 Om ni känner för att baka denna friska paj innan dess så använd ett annat recept på pajbotten som ni gillar.

Citronpaj

1-2 hela citroner, skivade i mindre bitar ca 300g
300g socker
115g osaltat smör, skuret i kuber
4 ägg
2 msk maizena
1 nypa salt

Häll ner den skivade och urkärnade citronen i en matberedare. Jag använde min mixer då jag inte har någon matberedare 🙂
Mixa det till en puré och tillsätt smöret. Mixa igen.
Ha i äggen, maizena och salt och mixa allt till en fin smet. Häll sedan i det i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna innan du ev. pudrar den med florsocker och skär upp den.
Servera den med lite vispad grädde!

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Citron, Paj. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Citronpaj

  1. Ping: Baby Shower Brunch | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s