Sparrispaj

img_3236_149406772

 

Denna pajen var verkligen suuupergod. Receptet hittade jag i en av alla mina tidningar, Elle – mat&vin nr 3 2011.
Man behöver inte ställa sparrisarna upp runt kanten om man tycker att det är jobbigt. Jag tycker dock att det blev ganska sött och fint 🙂
Vi åt grillade revben och lite grönsaker till pajen och det var väldigt gott.

Sparrispaj

3 buntar sparris
1 påse av brödet ”frökusar”
100g smör

Fyllning:

180g getost på rulle (jag använde 150g fetaost)
400g cream cheese
2 dl crème fraiche
50g rostade pinjenötter (detta skippade jag helt)
resten av sparristjälkarna, skurna i mindre bitar

Skölj och bryt av den nedersta delen av sparrisen (där sparrisen knäcks, kasta bort den nedre delen). Koka i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Skär av toppen på sparrisen i bitar på 7-8 cm. Smula brödet och arbeta in smöret så det blir en deg. Tryck ut degen till en botten i en form med avtagbar kant och ställ samtidigt i sparristopparna som ett staket runt formen. Ställ i kylen.
Blanda fetaosten, cream cheese och créme fraiche, tillsätt pinjenötterna om du vill ha det i och sparrisbitarna som är kvar. Fördela fyllningen på brödbotten och ställ i kylen tills den ska serveras.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sparrispaj

  1. Ping: 4 Sorters Sill | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s