Raspberry Bars

img_3041_147576890

 

Det här är superenkelt att göra själv och himla gott är det också. Jag är inte speciellt förtjust i de man kan köpa i affärerna, men dessa bli väldigt goda och man kan lätt byta ut hallonen till andra bär om man vill det.
De håller ett par dagar i kylen och de går utmärkl att frysa in. Tyvärr så förblir de inte så krispiga när du har tinat dem som de var när man fryst in dem, men fortfarande goda. Perfekt att ta med till barnen om man ska åka långt med t ex. bil eller buss. De blir ju lätt lite gnälliga och då kan det vara trevligt med lite lätt mellanmål att plocka fram.

img_3040_147578913

 

Förvara dem i en lufttät burk och packa in dem i smörgåspapper, var för sig, så de inte fastnar i varandra.
Tror nog att jag ska gå ut och ta mig en bar… men först receptet.

Raspberry Bars

1½ cup mjöl
1 packad cup farinsocker
1 1/4 cup havregryn
3/4 tsk salt
3/4 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk kanel
100g osaltat smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och knip till en smulig deg med händerna om du inte har en matberedare, vilket jag inte har 😉 Häll över 1½ cup av blandningen i en annan skål och spra den till senare.
Smöra en form, cm x cm, och lägg i ett pakplåtspapper och smöra pappret lite också. Tryck ut den resterande smulade degen i formen med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Tag ut och låt svalna något.

Nu ska du göra hallonfyllningen, ha ugnen på under tiden.

Hallonfyllning:

1/4 packad cup farinsocker
1 msk rivet citronskal
½ tsk kanel
2 msk mjöl
400g hallon
1/4 cup citronsaft
2 msk osaltat smör, smält och svalnat

Börja med att smälta smöret och låt det kallna.
Blanda sedan samman de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt hallon, citronsaft och smör och mosa ihop till en gegga med dina händer.

Bre sedan ut hallonfyllningen på den svalnade botten, jämt och fint. Strössla över den sparade smul”degen” över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 35-45 minuter. Tag ut och ställ över den på galler för att kallna helt.
Skär sedan upp i önskad storlek med en bra kniv.

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Brownies/Rutor, Hallon, Kakor, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s