Små Spenatpajer

img_2571_146953465

Detta receptet kommer från tidningen LagaLätt nr 5 2011, med lite ändringar… såklart 😉
Det är pajerna till vänster på bilden. Till höger har vi Scones med fetaost och rucola.

Små Spenatpajer

12 st

3½ dl vetemjöl
½ tsk salt
100g + 1 msk smör, kylskåpskallt
1 msk vatten
1 gul lök
1 påse färsk spenat (70g)
2 små tomater
2 ägg
½ dl grädde
Salt och peppar efter smak

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret däri med fingrarna. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en deg.
Dela degen i 12 st lika stora bitar, á 30g. Tryck ut bitarna i 12 små pajformar. Ställ i kylen i 30 minuter.
Skala och grovhacka löken. Ansa spenaten. Skölj och skiva tomaterna.
Fräs löken mjuk i 1msk olja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den sjunker ihop. Fördela spenatblandningen i formarna. Toppa med tomatskivorna.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Fördela vispet i formarna. Grädda pajerna nederst i ugnen i ca 10 minuter.
Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 35 minuter.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Små Spenatpajer

  1. Ping: 30-års kalas | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s