Scones med Fetaost och Rucola

img_2571_146953465

Detta receptet kommer från Elle Mat & Vin nr 1 2010, men jag bytade ut cheddarosten till fetaost 🙂
Det är bullarna till höger på bilden. Till vänsker har vi små spenatpajer.

Scones med Fetaost och Rucola

18 små scones

100g smör, rumstempererat
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 3/4 dl mjölk
ca 1 dl finhackad rucola
150g hackad fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölet i en stor bunke. Tillsätt salt och bakpulver.
Finfördela smöret med fingertopparna i mjölet. Häll övermjölken. Tillsätt rucola och fetaosten och knåda snabbt till en smidig deg. Klicka ut lagom stora bitar på en bakpapperskläddplåt eller i muffinspapper i en muffinsplåt.
Grädda bröden i ugnen i ca 10 minuter i mitten av ugnen
Ta ut bröden ur ugnen och låt dem svalna något på galler.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s