Matmuffins med Purjolök och Fetaost

img_2570_146953049

 

Detta receptet kommer från  tidningen Hembakat nr 3 2011, dock så har jag ändrat lite på ingredienserna. Nästa gång ska jag nog ha i lite svartpeppar också. Tror att det kan bli väldigt gott 🙂

Matmuffins Med Purjolök Och Fetaost

12 st

ca 10 cm purjolök
150g fetaost
12 cocktailtomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl filmjölk
1 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka purjolöken och fräs den ev. mjuk i en stekpanna med lite olja. Tärna fetaosten.
Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke. Ta en ny skål och vispa äggen, filmjölken och olivoljan. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen. Tillsätt osten och purjolöken. Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Tryck ner två tomathalvor i varje muffin.
Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt dem vila en stund i plåten innan du ar upp dem.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s