Cake Pops

img_1387_140622019 img_1388_140621925

 

Igår gjorde jag lite cake pops till en vän. Jag gjorde ca 50 st och hälften har redan försvunnit… tur att min vän inte skulle ha alla 😉 Jag vet visserligen hur snabbt de går åt så jag borde väl ha gjort dubbel sats, minst för alla älskar verkligen dessa små läckerbitar och jag förstår verkligen varför. Har ni inte smakat så prova att göra egna, eller om ni frågar snällt så kanske jag bjuder på ett par 😉
Det tar lite tid att göra dem, men de är värda all tid. Mums!

Cake Pops

En mjuk kaka
120g philadelphiaost
70g smör, rumstempererat
230g florsocker
1½ tsk vaniljsocker

Choklad att doppa dem i

Börja med att baka en kaka. Låt kakan kallna helt och smula sedan sönder den.
Vispa samman alla ingredienserna, till färskostkrämen, till en slät och jämn massa. Blanda krämen med kaksmulorna tills allt är väl blandat. Rulla sedan till bollar, ägg, muffin… ja vad som nu kan tänkas falla er i smaken. Sedan ska de stå i frysen i 10-20 minuter så de blir fasta.
Medans de kyls ner så smälter du chokladen över vattenbad eller i micro. Sedan är det bara till att doppa dem i chokladen och dekorera som man själv vill och låta dem stelna i rumstemeratur.
Förvara dem i kylen.

Annonser
Det här inlägget postades i Bakverk, Choklad, Kakor, Påsk, Snacks & Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s