Havrekakor med Banan

Ja som vanligt när jag köper hem banan så ligger det alltid en stackare som ingen vill äta och vad gör man då… slänger den? Icke sa nicke… här bakar vi 🙂 Så nu när den sista stackarens skal blivit brunt fick den åka ner i en kaksmet och gå ett bättre öde till mötes. Tror nog att de ”fina” bananerna blir avundsjuka på de ”gamla” som får bli goda kakor. De fina hamnar ju bara i en ryggsäck och äts i ett klassrum 🙂 Receptet är från Marcus Samuelsson.

1½ tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk kanel
2 1/4 cup mjöl
1 cup havregryn
1 cup farinsocker eller honung
2 msk vaniljextrakt (jag hade i 2 krm vaniljpulver istället)
3/4 cup rapsolja
1 ägg
1/4 cup sirap
1 mogen banan, grovt mosad

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla de torra ingredienserna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda ordentligt med en slev. Här tror jag att det är lättast att använda en träslev för det blir lite tungt och en i plast kan lätt knäckas. Klicka sedan ut smeten, med en matsked, på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 12 minuter.

Annonser
Det här inlägget postades i Banan, Kakor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s