Bagels

Jag tyckte att vi kunde behöva lite nybakt till frukost så nu har det bakats bagels med. Det tar lite tid att göra så jag föreslår att ni har gott om tid när ni gör detta, men det är väldigt enkelt och så värt det när de är klara.

8 mindre bagels eller 4 stora
250g ljummet vatten
8g salt
8g socker
7g torr jäst
350g mjöl
sesam-, solros-, vallmofrön ja vad ni nu vill ha på. Kanske ost till och med.

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och socker. Ha i mjöl, blanda väl och knåda degen sedan i minst 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
Dela den sedan i lika stora bitar, rulla och platta till dem lite. Låt dem vila i ca 10 minuter. Stansa sedan ut en hål i mitten med ett kakmått eller med ett snappsglas om du inte har små runda kakmått. Dra lite försiktigt i dem och jämna till dem. Jäs i ytterligare 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten, i en stor kastrull, med två msk socker. Sänk värmen något när det börjat koka och lägg försiktigt ner bagelsen, i omgångar. Koka dem i ca 1 minut på var sida. Lägg upp dem på en bakpappersklädd plåt. Strö över valfri topping. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Annonser
Det här inlägget postades i Bröd & Bullar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bagels

  1. Ping: Baby Shower Brunch | rebeckasKÖK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s