Björnbärssylt

Igår morse gjorde jag björnbärssylt. Det är såå gott att ha på mackan och det var jag verkligen inte ensam om att tycka 🙂 Fick kommentaren ”Jag hade kunnat äta 30 mackor med det här på”. Hyfsat bra betyg tycker jag. Dessutom är det jätteenkelt att göra så jag förstår egentligen inte att inte alla gör sin sylt/marmelad själv.

250g björnbär, frysta eller färska
250g syltsocker

Blanda bär och socker i en hög kastrull. Koka upp och låt det koka kraftigt i ca 5 minuter. Skumma av under tiden. Häll upp i varma och rena burkar. Låt kallna och förvara i kylen.

Annonser
Det här inlägget postades i Björnbär, Sylt/Marmelad/Saft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s