Morotsmarmelad med smak av Kanel

Haha efter att ha kollat igenom ca 30 tidningar så kom jag på att detta receptet inte alls var bland dem utan i en av mina urklipp-receptböcker 😛 Kom direkt på i vilken så det var ganska skönt… eftersom jag har en hel hög med sådana också 🙂 En viktig sak att tänka på när man gör marmelad är att hälla upp den i rena glasburkar. Diska dem först ordentligt. Ställ dem sedan på ett galler i en kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt dem sedan stå kvar i ca 15 minuter. Om det är lösa lock på burkarna så koka dem i ett par minuter. Sedan är det bara att ta upp dem och låta dem torka.

Detta ger ca 1 liter
500g morötter
Skal och saft av 2 citroner
2 kanelstänger (knäck dem på mitten så kommer smaken fram bättre)
4 dl vatten
1 kl syltsocker

Skala och finriv morötterna. Blanda morötter, skal och saft från citronerna, kanelstänger, vatten och syltsocker i en stor kastrull. Koka utan lock i ca 10 minuter. Skumma av under tiden. Detta är viktigt! Skummas den inte av ordentligt så blir den ”gammal” snabbt.
Häll i så mycket som möjligt i de rengjorda glasburkarna. På med lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Annonser
Det här inlägget postades i Citron, Morot, Sylt/Marmelad/Saft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s