Applecobbler

Satt och tittade på Sveriges mästerkock (Heja Jennie! Hon är så duktig) och blev sugen på att baka 🙂 Som vanligt hehe. Så jag bestämde mig för att göra något på äpplen eftersom jag har en hel hög hemma som kommer ligga och bli gamla annars. Så jag letade upp ett recept och hittade detta.

5 st äpplen
4 msk vatten
4 msk honung
125g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 dl havregryn
1,25 dl start (frukostflingor)
1,25 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Blanda vatten och honung i en kastrull. Lägg i äpplena och koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i ett par minuter tills äpplena är nästan mjuka.
Häll över äpplena i en form, ca 24 cm i diameter, och pudra över kanel.
Blanda smör och socker till en fin och jämn massa. Rör i alla torra ingredienser. Ha i ägget sist och blanda ordentligt.
Klicka ut över äppleklyftorna och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Annonser
Det här inlägget postades i Äpple, Bakverk, Dessertpaj. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s